Arabuluculuk

Arabuluculuk, uyuşmazlıkları çözmek amacıyla tarafları bir araya getiren bir mekanizmadır. Arabulucu, tarafsız ve objektif bir pozisyonda bulunur. Arabuluculuk müzakerelerinde gönüllü ve alternatif bir çözüm yöntemi uygulanır. Arabulucu, kamu düzenini ilgilendiren konular dışında kişisel inisiyatifle karar verebilir.

Aner Avukatlık, deneyimli ve uzman avukat arabulucularla hizmet sunmaktadır. Avukatlarımız, yargı yoluna başvurulmadan önce uzlaşma önerilerini detaylı bir şekilde değerlendirerek uyuşmazlıkları çözüme kavuşturmak için büyük çaba göstermektedir.

Uyuşmazlıkların dostane bir şekilde çözülmesi için yasa, yönetmelik ve mevzuat çerçevesinde arabuluculuk hizmetleri sunarak taraflar arasındaki uyuşmazlıkların sona erdirilmesini sağlıyoruz.

Arabuluculuk, düşük maliyetli ve kısa süreli bir alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemidir. Kamu düzenini ilgilendiren ceza davaları, velayet ve hizmet tespit davaları gibi davalar hariç, diğer uyuşmazlıklarda devreye girer. Süreçte sunulan hizmetler genel olarak şunlardır: Taraflar arasında iletişim kurulması,Taraflar arasında oturumlar düzenlenmesi,Müzakere süreçlerinin yönetilmesi,Taraflar arasında çözüm bulunamadığında çözüm önerisi sunulması,Tarafların anlaşması durumunda anlaşma belgesi düzenlenmesi.

Taraflar ve avukatlar tarafından imzalanan anlaşma belgesi, mahkeme ilamı hükmündedir. Süreçte taraflar eşit haklara sahiptir ve müzakerelerde gizlilik ilkesi esastır. Gizliliği ihlal eden taraflar cezalandırılabilir. Süreç içinde her konu şeffaf bir şekilde ele alınabilir.